Ha, imel sem priliko sprobati dva zanimiva feršterkerja našega soforumaša ro-bi-ja in sicer eno končno stopnjo s thermaltrak tranzistorji, moči cca 100W na 8 oHmih in en integrirc z darlington tranzistorji, podobne moči, ro-bi lahko pove kaj več o drobovju.
Zvok.
Ne bi rad pisal prozo, ker tega nisem sposoben, bi pa vas rad opozoril, da sem zadeve primerjal z Acoustic Advance integrircem, ki kar nekaj košta in ima v svojem cenovnem razredu še kar velik ugled (ajde), po mojem skromnem mnenju ga oba ro-bi-jeva ampa konkretno prekašata.
Najočitnejša razlika je v zgornjih spektrih, ki pri obeh "mališanih" zvenita dosti bolj mehko, naravno in obenem transparentno. AA integrirc zveni v tem področju plehko/trdo in to da naj bi do 50W delal v A klasi mu pri tem prav nič ne pomaga.
Rekel bom takole, nasplošno večina tranzistorskih ojačevalcev v prezens področju zveni pretrdo, če pa že to ne, potem pa anemično, sploh pa brez sposobnosti, da bi človeka muzika "potegnila noter", skratka - uninvolving.
Ker sem isto pričakoval od teh dveh feršterkerčkov, sem bil na koncu toliko bolj presenečen ob njuni živi in rafinirani prezentaciji zvočnega spektra.
Najbolje bi sicer bilo, če bi si mnenje o njih ustvarili sami na prihajajočem Audidodiy srečanju, upam da si bo ro-bi lahko vzel čas in jih prinesel.
Bo pa to moj bodoči feršterker, gejnklovna imam namreč poln kufer...