Sem že nekajkrat poslušal repliko legendarnih Dynacov s to enoto in tistim seas tdfc, ki je omenjen poleg. Na netu je veliko informacij o tem projektu.
Moje mnenje...tale bas v funkciji midbasa je dobra izbira za razne replike "oldtimerjev".
Brez špule zveni vintage, retro, če hočete. Sliši se odsotnost špule, dretje ni izrazito, kar me bolj moti, je občutno pomanjkanje detajlov v področju nad basom. Zvočnik ima dejansko precej ozek frekvenčni razpon, za tisti "natural roll off" pri 2khz je v dobršni meri zaslužna njegova špula s svojo induktivnostjo...
Priklopljen na lampaša mi ni bil všeč, vse je zapacano, kar malo preveč vintage, opletanje membrane, induktivnost, izhodni trafo lampaša...veliko vskladiščene energije

.
Tranzistorc z dobrim damping faktorjem je bil veliko bolj suveren, bas je bil tisti bolj "slam", prijeten za poslušanje, splošen vtis glede pomanjkanja detajlov ostaja saj imam občutek, da je glasba bogata s harmoniki in ne z detajli.
Zvočnik je po mojem mnenju predrag za to kar nudi, lahko pa bo marsikateremu staremu rokerju všeč.
To je moje mnenje in moje razmišljanje, ustvarjeno na podlagi nekaj obiskov pri znancu iz hrvaške, ki si je izdelal repliko tistih dynacov.
LP Jernej