Multimedia Hi-Fi Show 2009

User avatar
Senca
Stara faca
Posts: 293
Joined: 12 Mar 2009, 09:16

Multimedia Hi-Fi Show 2009

Postby Senca » 11 Oct 2009, 08:59

Včeraj (v soboto) sem bil na Multimedia Hi-Fi Show-u v M hotelu. Da na kratko strnem moje občutke:

prijetno presenečen, kako se je kvaliteta zvoka napram prejšnjim letom izboljšala. O tem sem tudi govoril z nekaj razstavljalci in so v pogovoru povedali, da je pač vsaka soba specifična in se temu prilagajajo. Posebej so v tem napredovali v kletnih prostorih, kjer so vrteli zvočnike s Seas Excel enotami - lani katastrofa, letos precej, precej bolje, vendar to ni zvok, ki bi ga želel v svojem sistemu.
Zelo dober zvok je bil v Gallus sobi, v NAT-ovi sobi pa je bilo jasno razvidno, kakšen potencial imajo Sonus Faber Guarneri zvočniki, v Naim sobi mi je eden izmed obiskovalcev demonstriral svoje CD-je in zvok je bil zelo prijeten, v Audio-kontakt sobi bil prijetno presenečen na System Fidelity zvočniki, v Keno sobi je Matej pokazal in dokazal, kaj zmorejo "no name" kitajci in DIY zvočniki, zelo prijetno je bilo tudi v TRM sobi, kjer sem opazil CD-player SHANLING "CD-T100SE", kateri je po izgledu fenomenalen, po izjavah lastnika pa po modifikaciji tudi igra zelo lepo.
V sobi Vklop-a sem pa samo vstopil in tudi takoj izstopil, saj me ne zanimajo dB zvočnikov ampak njihova kvaliteta reprodukcije.

Mislim pa, da sem najbolj užival, ko sem srečeval soforumaše oz. stare face in smo ponovno branjevke spravljali na slab glas, saj niso sposobne izgovoriti toliko besed na minuto.

Ob poslušanju Sonus Faber zvočnikov sem bil tako prijetno presenečen, ko sem videl, kaj zmorejo oz. kaj v sebi skrivajo ti "mališani" in moj naslednji DIY projekt bo kopija teh dvosistemcev, uporabljen pa bo Seas Millenium visokotonec in Scan-Speak mid-bass (moram preučiti če bom uspel spraviti noter 18 CM verzijo - Miro, dobiš zasebno sporočilo).

Toliko na kratko, morda še ob priliki kaj več, če se bodo sive celice še kaj spomnile.

User avatar
Mr.Zigy
Uporabnik
Posts: 56
Joined: 19 Mar 2009, 23:54
Location: Ljubljana-Vič
Contact:

Re: Multimedia Hi-Fi Show 2009

Postby Mr.Zigy » 13 Oct 2009, 23:56

Na showu sem bil v soboto,skoraj cel dan.Mnogo slabše kot lansko leto :mad:
Moje mnenje je sledeče:Najboljše je zvenelo v sobi Gallus v kateri sem tudi pokramljal z gospodom Vojko Ignjičevim in se zmenil da mu pošljem slike od njegove sobe ter celotnega showa.(najboljši samostoječi zvočniki )Naslednja soba je bila NAT soba z Sonus Faber zvočniki ter gramofonom(monitor 8-) ),v kateri sem bil že na vse zgodaj zjutraj tam ki je imel edini odprto sobo že ob 9 zjutraj in sem uspel za kratek čas slišati res dober zvok.Naslednja soba je bila Trm Audio v kateri je vsem dobro poznani gospod-mene se vsako leto tako razveseli ko pridem pogledat ker se kar dobro poznava :D ....in zadnja soba je bila Audio Galerija v kateri sem bil kar nekaj časa.In kot zanimivost so me pri Ten Černe povabili za fotografa da jim slikam stojala v studiju za njihov web page :mrgreen:

Zahvaljujem se alenu za ploščicu,tranciju,audiofilu in vsem ostalim forumašem ki sem jih srečal in jih na novo spoznal ...to je bilo bistvo
V veselje mi je bilo spoznati Vilija,pestilence ter MateFi-ja ter ostale seveda ;)

Galerija slik (350 fotk )(upam da jih bo dovolj za vas :crazy: ):

http://mrzigy.jalbum.net/Multimedia%20HiFi%20Show%202009/
Mr.Zigy *Sound and video is not magic, it is pure physics. Physics that can be magical.*


Return to “Audio srečanja, sejmi, etc”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron