Musiklab Essential Amplification

Recenzije, testi, opisi avdio naprav...
softspeaker
Site Admin
Posts: 2113
Joined: 11 Mar 2009, 09:45
Location: Brezno (Abyss)

Musiklab Essential Amplification

Postby softspeaker » 02 Oct 2009, 21:05

Slučajno sem imel privilegij preživeti nekaj dni z izjemnim konstruktorjem ojačevalcev iz Danske, Michael Edinger-jem. On je v bistvu dizajniral ojačevalce Gamut, ki pa si jih seveda lastijo njihovi komercialisti. Imel sem priliko sprobati njegov predojačevalec in končno stopnjo, ki jih izdeluje pod imenom Musiklab in ki uporablja izredno močne mosfet tranzistorje - vse skupaj je še boljše, kot Gamut a za nižjo ceno. O njih ima zelo visoko mnenje konstruktor Jean Hiraga.
Michael je izjemen človek, skromen, zelo razgledan, izredno strokovno podkovan, vendar brez nagnjenosti do znastvene fantastike ali megalomanije, kot marsikateri njegov kolega, ki sebe in svoje proizvode kuje v nebesa. V svojem pestrem življenju je med drugim deset let preživel v družbi ameriških glasbenikov, s katerimi je igral v Cajun bendu in to violino. Sedaj izdeluje vrhunske pickup sisteme za violine in druge strunske instrumente.
O samem zvoku bom napisal kaj več drugič, ko bo več časa, vsekakor pa lahko rečem, da je kombinacija predojačevalca EA22 in končne stopnje EAD220 name naredila fantastičen vtis, ki ga zlepa ne bom pozabil.
Michael izdeluje tudi aktivno kretnico za finsko firmo Gradient.

Image

http://www.musiklab.dk/audio/amps.html

http://www.musiklab.dk/

http://www.gradient.fi/models

Testi:

http://www.rayofsound.com/novelle_review.html

http://www.stereotimes.com/amp082407.shtml

http://www.dagogo.com/View-Article.asp?hArticle=432
Attachments
Michael & someone.JPG
(14.51 KiB) Downloaded 806 times

Return to “Slušni testi naprav”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron