Priporočeni tweaki...

Razni tweaki...
softspeaker
Site Admin
Posts: 2113
Joined: 11 Mar 2009, 09:45
Location: Brezno (Abyss)

Priporočeni tweaki...

Postby softspeaker » 12 Mar 2009, 15:26


MarcoPolo
Nov uporabnik
Posts: 1
Joined: 09 May 2009, 21:07

Re: Priporočeni tweaki...

Postby MarcoPolo » 09 May 2009, 21:34

Moj mod, ki se je izkazal za učinkovitega, je bil narejen pri dvokonus zvočniku, in sicer sem pod notranji stožec "zatlačil" tanek trak pene. Torej pod srednji "kao-tweeter" konus, tako da pride sklenjen krog. Pene nisem nič limal, ker je bila tako testno med spodnjo membrano in zgornjim stožcem, da jo je trenje držalo povsem na mestu.

Rezultat je bolj umirjeno "dretje" večine takšnih dualcone zvočnikov (predvidevam, da predvsem cenejših) v srednjih tonih. Torej je bilo potrebno manj dušenja s kretnico (ki u bistvu ni kretnica per-se, ker maš samo en driver v sistemu, ampak gre bolj za nekakšen "loudness", da se nivo srednjih tonov relativno stiša glede na visoke in bas).

Tweak uspešen.

LP, Marko.
There is no replacement for displacement!

softspeaker
Site Admin
Posts: 2113
Joined: 11 Mar 2009, 09:45
Location: Brezno (Abyss)

Re: Priporočeni tweaki...

Postby softspeaker » 12 May 2009, 09:01

Pozdravljen,

sam sem pred leti drugače rešil problem dretja "fulrenđ" zvočnika in sicer sem 12" dvokonusarju od Monacorja enostavno odrezal ta mali konus in kompletnemu zvočniku dodal visokotonec. Ta tvik je na smrt bolnemu pacientu, čudežno povrnil zdravje :super:

Vsi širokopasovni dvokonusi se derejo, to jim je bilo ob rojstvu položeno v zibelko, zaradi tega so zelo primerni za razglas, če pa se z njimi poskušaš iti "visoke vernosti zvoka", lahko padeš v depresijo, vse to velja tudi za mega drage foolrange. ;)

lep pozdrav!


Return to “Tweaks”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron